NÖVÉNYTERMESZTÉS

Különböző biológiai készítmények segítségével elérhetjük a mezőgazdasági területeken, hogy a magas költségekkel járó műtrágyázást és vegyszerek alkalmazását 100%-osan kiváltsuk a biológiai szervezetek által produkált pozitív hatásokkal, így nagyobb tápértékű és piacerősebb termékeket produkálhatunk. A készítmény megjelenésével átírhatnánk az agrárpolitikai alapokat, mely a felhasználóknak és a gyártóknak egyaránt jobb feltételeket teremthet.

A mikroorganizmus-rendszerek segítségével olyan környezet alakul ki, amelyben az erjedéssel történő lebontás kerül előtérbe a rothadással szemben. A kártevők szaporodása lelassul, a termékek minőségi javuláson esnek át. A talaj termelékenysége javul azáltal, hogy segítik a szerves anyagok átalakítását a növények számára szükséges tápanyagokká, amelyeknek ellenálló képessége is fokozódik.

Magyarország éghajlati adottságai kifejezetten kiemelkedőek növénytermesztési szempontból, azonban komoly problémák jellemzik az egyik legfontosabb környezeti elemünket, a talajt.

Ezen faktor kizsarolása, a vegyszerhasználat, túlzott műtrágyahasználat maga után vonja a komoly problémák megjelenését, nem csak a talajban, hanem a felszín alatti vizek esetében is. Igen sok ügyfél fordul hozzánk azzal a problémával, hogy orvosoljuk a termőterületén megjelenő szikesedéseket és segítsünk nekik abban, hogy nagyobb terméshozamot érjenek el. A diagnózis felállítása után elkezdjük a talaj mikrobiológiai diverzitásának renoválását, hisz e szegmensek léte nélkül a beszántott szerves anyag igen nehezen, vagy nem is bomlik le. A talajélet hiánya a túlzott műtrágya és kemikália használat eredménye, mely során a hasznos élő szervezetek elpusztulnak, felborul a biológiai egyensúly.

A növénytermesztés sikeressége a talaj termékenységének visszaállításával függ össze.

Szója:

A Maros megyei Balavásáron szójatermelésben végzett kísérletek során 20 liter bioenzimmel végezték el a talajoltást egy 4 hektáros parcellán.

A kezelés hatására nő a terméshozam és ellenállóbbak lesznek a növények.

A biológiai készítmények segítenek a növények számára felvehető anyagok létrehozásában és kiszorítja a patogén biológiai szervezeteket, így élhetőbb közösséget teremtve.

A talajoltást követően tapasztalható lesz, hogy a nitrogén háztartás pozitív irányba tolódik el, nagy mennyiségben jelentkezik a felszabaduló kálium és foszfor jelenléte, így a későbbiekben csökkenthetők lesznek a műtrágyák dózisértékei, és mind e mellett a talajban lévő növényvédőszer maradványokat degradáljuk, így megteremtve a biogazdálkodási alapokat. A talaj minőségi javulása is tapasztalható lesz, magasabb humusztartalom és lazább szerkezet, melyből következik, hogy javul a vízháztartás és a gyökeresedés intenzívebb lesz. A növény jellemzően ellenállóbb lesz a kártevőkkel és a stresszel szemben, ez lényegében annak is az oka, hogy a légköri nitrogénmegkötés 70%-kal nő és a nitrogénháztartásban pozitív változások figyelhetőek meg, mely igen jó hatással van a növény terméshozamára és védekezőképességére.

Az elérhető előnyök:

  • ellenálló növények
  • növekedett terméshozam
  • folyamatos betakarítás

Virágkertészetek, erdészetek:

A kecskeméti KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetében végzett kísérletek eredményesen folytak.

Az orchideát kezelve a virágok könnyen láthatóan nagyobbakká, egészségesebbé váltak.

Csíráztatási kísérlet; látható, hogy a segítség nélkül csíráztatott növénynél el sem indult a csírázás folyamata.

2015 május 1-én indult a csíráztatás
Május 18-i állapot

Kalászosok:

Ez esetben a tarlómaradványok lebontására kiválóan alkalmas, nem alakul ki pentozán hatás.

Kukorica, napraforgó:

Kukorica esetében javasolt az állománykezelés, ill. a talajoltás is. A kezelés következtében a beltartalmi érték nő, ugyanígy nő az eltarthatóság is. A szöveti állomány kompaktabb és masszívabb lesz.

Repce:

A kezelés eredményeképpen serken a növény gyökérnövekedése, így növekedik a repce fagytűrése, a szöveti állomány kompaktabb lesz és a tavaszi időben gyorsabban fejlődik a termés.

Az Agroprodukt Kft. 2700 hektáron termeszt növényeket. Az alábbi diagramon világosan látható a kezelt, és a kontroll területek közötti különbség a pH, illetve a nitrogén háztartás tekintetében.

Gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermelés:

A gyümölcstermelés egyik legnagyobb ellensége az időjárás és az újabb kártevők, kórokozók megjelenése, így mindig újabb és újabb vegyszerek jelennek meg a piacon, melyek humánegészségügyileg nem mondhatóak a legtisztább anyagoknak, nem mellesleg igen drágák és a keletkező termés nem feltétlen elégíti ki a piac igényeit.

A megoldást a biológiai készítményünk adhatja, mely nagyban segítséget adhat a gyümölcstermesztésnek. A kezelés következtében a gyümölcsösben egy természetes védőflórát alakítunk ki, mely segítségével a kártevők nem jelennek meg és magas tápértékű, mézédes, kemikáliáktól szűz biogyümölcsöt képzünk.

A gyümölcs-, szőlő-, és zöldségtermesztésben állománykezelés és talajoltás egyaránt javasolt.

Gazdaságosság:

A biológiai kezelés hatására csökkenthetjük a vegyszerek és a műtrágyák kijuttatásának mennyiségét, így jelentős megtakarításokat érhetünk el.

Részletes tanulmányokért jelentkezzen munkatársainknál!
A kezelési, kijuttatási tematikát személyre szabjuk Önnek.
Forduljon bátran kutatóink felé!

ÁLLATTENYÉSZTÉS

Az állattenyésztésben is kiemelkedő eredményeket érhetünk el a készítmény használatával.

A nagyüzemi állattenyészet során igen nagy összegeket fizetnek ki a folyamatos fertőtlenítésre és antibiotikum kezelésekre. Mindezt a fertőzések és a fertőződések megelőzése érdekében hajtják végre a gazdálkodók, így biztosítva az állománylétszám fenntartását. Ám az antibiotikum kúra a nélkülözhetetlen élőflórát is jelentősen károsítja, így az állomány egyedeinek gátolódhat a tápanyag megfelelő felszívódása és hasznosulása, mely újabb immunrendszer gyengüléshez és újabb kúrához vezethet. A bioenzim segítségével az élőflóra visszapótolható, így súlygyarapodás és kisebb elhullás érhető el.

A megfelelő egyedfejlődés egyik alapja a megfelelő minőségű víz, ezért cégünk legnagyobb hangsúlyt a víz tisztítására, a víz kezelésére fekteti. Az állattenyésztés során három eljárás javasolt. Takarmány és ivóvízkezelés, illetve ólkezelés. Ha ezeket mind megtesszük, könnyen kiszoríthatjuk a patogén szervezeteket és az antibiotikum kezelést a gazdaságunkból.

Az állattenyésztés kellemetlen velejárója a erőteljes bűzhatás, melyet az ólkezelés segítségével teljes mértékben orvosolni tudunk. Továbbá ezek a melléktermékek nem mellesleg veszélyes anyagok. Például a baromfitenyészeteknél igen nagy problémát jelent az ammónia jelenléte, mely veszélyeztetheti az ott dolgozó emberek egészségét is. Az ammónia problémáját szintén orvosolni tudjuk, a kezelés során magas tápértékű biotrágyát produkálunk, melyek a növénytermesztésben magas tápanyag-utánpótlást biztosítanak.  A trágyakezelés során a rovarok visszaszorulása is tapasztalható, hisz a különböző biológiai folyamatok nem kedveznek a rovarok petézésének.

Lótartás:

A lovak különösen érzékeny állatok, ennek megfelelően a legkisebb környezeti változásra is gyorsan reagálnak, legyen az pozitív, vagy negatív hatás. 

A megfelelően gondozott istálló komoly előnyt jelent ezeknek az állatoknak, a bioenzimmel kezelt tér kellemes környezetet biztosít számukra. Megfelelően bepermetezve az istállót az ammóniaképződés minimálisra csökkenthető, a kellemetlen szagok megszűnnek, a legyek száma lecsökken.

A táplálékon vagy vizen keresztül az emésztőrendszerbe juttatva az enzimet lovaink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá válnak és a stressztűrő képességük jelentősen megnövekszik.

Sertéstenyésztés:

A sertéstenyésztés legnagyobb problémája a kellemetlen bűzhatás és a legyek jelenléte, mely igen sok helyen társadalmi konfliktushelyzeteket is okoz.

A melléktermékekből felszabaduló ammónia az emberi légutakat is terheli. 

A bioenzim alkalmazásával a gázok okozta stressz-állapot és a szaghatás jelentősen reprodukálható; és egy gyenge szagintenzitású, magas tápanyagtartalmú trágyát, ill. hígtrágyát képzünk. A legyek száma lényegében nullára redukálható segítségével.

Szarvasmarhatenyésztés:

A szarvasmarhatenyésztésben is igen kiemelkedő eredményeket érhetünk el megfelelő ól és ivóvíz-takarmánykezelés mellett.

A szarvasmarha takarmányozás fontos összetevője a szilázs. A beoltás hatására gyorsabb és biztonságosabb erjedés következik be és megszűnik a veszélye annak, hogy mérgező melléktermékek keletkeznek.

A megfelelő takarmánykezelés maga után vonja a súlygyarapodást, az egészségi állapot javulását és a tejhozam milyenségét.  Az istállókezelés következtében a trágya bomlása átalakul erjedéssé mely következtében drasztikusan csökken a kellemetlen szagok és káros gázok jelenléte, nem mellesleg nő a trágya tápanyagértéke.

Baromfitenyésztés:

Az ammóniaszint csökkentése, a szaghatások minimálisra szorítása érhető el a megfelelő permetezési tematika alkalmazásával.

A tápba, tömőanyagba juttatva a hozzáadott antioxidánsok révén optimalizálódik a szárnyasok mikroflórája, a súlygyarapodás és takarmányhasznosulás megnő.

Házikedvencek:

Kedves ügyfelünk házi prémnyulai is bioenzimes kezelésben részesülnek, ennek köszönhetően prémük selymesebb, illetve étvágyuk és az elfogyasztott tápanyag hasznosulása is megnövekedett.

Részletes tanulmányokért jelentkezzen munkatársainknál!
A kezelési, kijuttatási tematikát személyre szabjuk Önnek.
Forduljon bátran kutatóink felé!

Scroll to Top